Demenci prijazna točka


V sodelovanju s Spominčico – Alzheimer Slovenija, Slovensko združenje za pomoč pri demenci je v Zavodu VITICA, Gornja Radgona, so.p. vzpostavljena DEMENCI PRIJAZNA TOČKA.

Želimo poudariti in ozavestiti, da so starejše osebe v času epidemije koronavirusa posebej ranljiva skupina. Če je prisotna še bolezen demenca, pa so tako osebe z demenco kot tudi svojci, ki skrbijo zanje, v trenutnih izrednih razmerah še toliko bolj občutljiva in obremenjena populacija.

Veliko oseb z demenco kljub trudu in razlagi svojcev in zaposlenih v organizacijah ne razume resnosti situacije. Svojci, ki skrbijo za svoje bližnje z demenco doma, so v teh časih še toliko bolj obremenjeni, saj so z njimi 24 ur na dan, brez obiskov drugih.

Na spletni strani za vse zainteresirane objavljamo vsebine, ki jih je pripravila Spominčica – Alzheimer Slovenija in vam bodo v pomoč pri delu z osebo z demenco. Prav tako Spominčica na svojo spletno stran in facebook stran dnevno objavlja nasvete, kako lahko svojci ublažijo občutek nemira osebe z demenco, ki privede do tavanja, nasvete za svojce, ideje za aktivnosti, ki jih lahko svojci izvajajo doma in pomoč pri izvajanju dnevne rutine. Vabljeni k ogledu.

Zavod za pomoč družini na domu VITICA, Gornja Radgona, so.p.

O zavodu Vitica

Zavod VITICA smo mlada nevladna organizacija na področju socialnega varstva, ki delujemo od leta 2014.


Preberite več