O zavodu Vitica

Smo nevladna organizacija na področju socialnega varstva v mreži pomoči za starejše.

Delujemo od leta 2014.

Preberite več

Izdelki Patchwork
Kontaktni podatki

Zavod za pomoč družini na domu VITICA, Gornja Radgona, so.p.
open24 urno varovanje na daljavo


Nekdo vedno skrbi za vas s prijazno, strokovno, zanesljivo in kakovostno storitvijo v domačem okolju Telekom Slovenije in “Doktor 24 ur” sta pripravila rešitev za varno bivanje v domačem okolju, ki je vedno pri roki.

En pritisk na gumb omogoča takojšnji stik s posebnim klicnim centrom, zdravnikom ali vašimi bližnjimi vsak dan 24 ur na dan.

Storitve in paketi:

  • SOS DOMA - 19,26 EUR mesečno
    24 urna povezava s klicnim centrom prek stacionarnega telefonskega omrežja. Uporabnik dobi in uporablja zapestnico ali verižico. Možen je tudi dokup dodatnih senzorjev.
  • SOS MOBILNI - 20-30 EUR mesečno
    24 urna povezava s klicnim centrom, svojci prek mobilnega telefona, možnost naročila različnih senzorjev.
  • SOS ZDRAVIK - 7 EUR mesečno
    24 urna povezava z zdravnikom, tudi če ste v tujini.

Kratka predstavitev kako deluje sistem varovanja na daljavo:

Uporabnik s pritiskom na SOS gumb pritrjen na verižici ali zapestnici, ki jo nosi na vratu ali roki, sproži alarm v klicnem centru “Doktor 24 ur” v Ljubljani. S sprožitvijo alarma se uporabnik takoj poveže s svetovalcem v klicnem centru, ki mu nemudoma nudi potrebno pomoč. Uporabniku pomaga s pogovorom in po potrebi mu takoj organizira pomoč preko svojcev ali drugih oseb, ki so za uporabnika ključne kontaktne osebe in razpolagajo z njegovim ključem. V kriznih situacijah pa svetovalec nemudoma organizira reševalno ekipo v okolju bivanja uporabnika (zdravnik, reševalno vozilo, gasilci...). Izvajalec “Doktor 24 ur” s svojimi svetovalci najmanj enkrat mesečno vzpostavi pogovor z uporabnikom in tako preverja delovanje sistema, ter ohranja kontakt in povezanost z uporabniki storitve.

Komu so storitve namenjene?

Storitve so namenjene osebam starejšim od 65 let, invalidom, kronično in akutno bolnim osebam in drugim osebam, ki si želijo organizirane podpore pri zagotavljanju varnega bivanja v svojem domu v primeru poslabšanega zdravstvenega stanja, padca, anksioznosti ali drugih okoliščin.Vključitev osebe v storitev varovanja na daljavo

Doktor 24 ur izvaja storitev po celotni Sloveniji, za izvajanje strokovnega dela storitve za področje pomurske in štajerske regije pa ima pooblaščenega izvajalca Zavod VITICA Gornja Radgona, so.p.

Strokovni del storitve je podlaga za vključitev osebe v storitev. Odvija se v razgovoru med strokovno delavko in zainteresirano osebo, ter njenimi svojci ali drugimi bližnjimi osebami.

V razgovoru strokovna delavka podrobno predstavi vse storitve, ki jih izvaja Doktor 24, način vključitve v storitev in potek izvajanja posamezne storitve.

Skupaj z zainteresirano osebo odkriva, skladno z njenimi potrebami, najbolj optimalen in zanesljiv način vzpostavitve 24 urnega varovanja na daljavo, ki vključuje tudi določitev ključnih oseb, katerim zainteresirana oseba zaupa in živijo v njegovi neposredni bližini ali določitev varnostne službe v okolju. Sklepni del je sklenitev dogovora o vključitvi osebe v izbrano storitev in podrobna seznanitev s tehničnim postopkom priključitve, ter prvimi kontakti s klicnim centrom, ki se izvedejo neposredno po tehnični inštalaciji.

Zavod VITICA je uporabnikom na voljo tudi po vključitvi v storitev za kakršne koli dodatne informacije ali podporo. Ves čas pa je možen kontakt neposredno z izvajalcem Doktor 24 ur na tel. številki: 0820 08240, prek njihove e-pošte in na njihovi spletni strani.
Zavod za pomoč družini na domu VITICA, Gornja Radgona, so.p.

O zavodu Vitica

Zavod VITICA smo mlada nevladna organizacija na področju socialnega varstva, ki delujemo od leta 2014.


Preberite več